Bibliotheek

De bibliotheek behoort bij onze Hersteld Hervormde Gemeente en valt onder toezicht van de kerkenraad. 

De bibliotheek is open op vrijdagavond van 18.45-19.45 uur via de achteringang van de kerk (bereikbaar via de trap in de hal).

Iedereen is welkom

Bibliotheek in de bovenzaal van de MaartenskerkDe bibliotheek is voor ieder die graag leest. Naast lezers van onze eigen gemeente hebben we ook lezers van andere kerkgenootschappen en uit andere kernen. 

Wat hebben we de lezers te bieden?

Het grootste gedeelte van het boekenbestand bestaat uit gewone leesboeken. Daarnaast zijn er ook meer bezinnende boeken over uiteenlopende (Bijbelse) onderwerpen en boeken met preken.

Momenteel heeft de bibliotheek ruim 3000 boeken voor oudere jeugd en volwassenen, bijna 3000 kinder-en jeugdboeken en ongeveer 200 prentenboekjes voor de allerkleinsten. We schaffen alleen boeken aan, die ons inziens een verantwoorde inhoud hebben en passen binnen een kerkelijke bibliotheek.

Catalogi

Er is een catalogus met alle boeken voor oudere jeugd en volwassenen en een catalogus met kinder- en jeugdboeken en prentenboeken. Op de bibliotheek liggen deze beide ter inzage.

VolwassenenCat2020Thumb Bekijk hier de catalogus voor volwassenen
(bijgewerkt december 2023) 
JeugdCat2020Thumb  Bekijk hier de catalogus voor jeugd
(bijgewerkt december 2023) 

Het is ook mogelijk via ons zelf een papieren exemplaar van de catalogus aan te schaffen. Hiervoor vragen wij een kleine vergoeding.

Waar en wanneer is de bibliotheek geopend?

De bibliotheek is in de bovenzaal van de kerk boven de consistorie. De ingang is aan de achterkant van de kerk bij het poortje. Bij binnenkomst gaat u de trap op. In principe is de bibliotheek elke vrijdagavond open van kwart voor 7 tot kwart voor 8. Bij uitzondering, zoals in de zomerperiode, kan het een keer overslaan. Dan wordt dit tijdig meegedeeld op de bibliotheek zelf en in het kerkblad. 

Voor vragen over de bieb kunt u terecht op vrijdagavond op de bibliotheek bij één van de vrijwilligers

Wat is het uitleentarief?

Een boek lenen kost maar 10 eurocent per boek per week. U betaalt wanneer u het boek weer inlevert. Het aantal mee te nemen boeken is onbeperkt.

 

Tot ziens in de bibliotheek !

Bibliotheek in bovenzaal Maartenskerk

U bevindt zich hier: Home Activiteiten Bibliotheek

Voor het correct functioneren van deze website worden cookies gebruikt.